نوشته شده توسط : nahal

چند توصیه برای داشتن تغذیه‌ای مناسب و مطلوب

 

از نان‌های کامل یا نان غلات استفاده کنید
اگر سختتان است که نان سفید را ترک کنید، یکی دو بار نان‌ غلات را انتخاب کنید. زمانی که ذائقه‌تان تغییر کرد، نان‌هایتان را هم تغییر دهید. برای تهیه ساندویچ هم، بهتر است از نان‌های کامل یا نان غلات استفاده کنید. بسیار عالی می‌شود که برای صبحانه، تارتین (تکه نان و کره) و مربا بخورید.

برای آشپزی، کره و مارگارین را کنار گذاشته و به جایش از روغن زیتون بهره ببرید

در غیر این صورت، باید بدانید که کره و مارگارین هر چه دمایشان بالاتر از دمای محیط باشد، برای سلامتی بدتر است. به عبارت دیگر، بهتر است که مارگارین (یا کره) در دمای محیط نرم شده و به میزان اندکی (یک لایۀ نازک) مورد استفاده قرار گیرد. اگر برای تناسب اندام تان لازم است، از کره یا مارگارینی که چربی‌اش کم شده برای تارتین، ماکارونی، برنج یا سیب زمینی استفاده کنید، البته به شرطی که آنها را به بهانۀ کم کالری بدون زیاد مصرف نکنید!سبزیجات و میوه‌های منجمد و کنسرو شده را هم مصرف کنید
خوردن ۵ واحد میوه و سبزی در روز کار ساده‌ای نیست، بنابراین می‌توانید از میوه‌های منجمد یا کنسروشده استفاده کنید. این شکل از میوه‌ها، خواص غذایی را به خوبی در خود نگه می‌دارند، حتی شاید بهتر از میوه و سبزیجات تازه! باید دانست که سبزیجات و میوه‌های تازه به سرعت خواصشان را از دست می‌دهند، حال آنکه میوه‌های منجمد یا کنسروشده باعث تنوع دادن به میوه‌های مصرفی مان می‌شوند و هرچه که باشند در تمام فصول در سترس اند.حواستان به لبنیات باشد…
برخی از انواع پنیر چربی زیادی دارند. بنابراین باید مصرف شان را محدود کرد، حتی در برخی از منوها باید به طور کلی حذفشان کرد. برای مثال، اگر یک گوشت بسیار چرب می‌خورید، غذایتان را با یک قطعه پنیر تمام نکنید. به همین ترتیب در مورد پیتزا، کیش، گراتین، نان‌‌های پنیری، …نیز که حاوی پنیر اند، نباید در پایان وعده غذایی پنیر بخورید. تمام دسرهای لبنی نیز مثل هم نیستند: برای مثال یک خامۀ دسری با ماست برابر نیست. خامۀ دسر کالری بیشتری دارد. از لحاظ میزان کالری، پنیر سفید تقریباً برابر با ماست است.سعی کنید منوهای غذایی متنوعی داشته باشید
تغذیه باید متعادل و متنوع باشد. هیچ خوراکی بد نیست، این زیاده‌روی در مصرف خوراکی‌هاست که بد است. به همین ترتیب، هر غذایی منحصر به فرد است و مواد مغذی متنوع و خواص متفاوتی دارد. یک روش خوب برای تنوع دادن به غذاها، کاهش میزان سهم هر غذا و افزایش تعداد آنهاست. غذاهای سنتی فرانسوی دارای این خصوصیت هستند، به این ترتیب: پیش غذا+ غذای اصلی (گوشت، ماهی یا تخم مرغ + سبزیجات) + پنیر+ سالاد+ دسر. اما برای بهره بردن از این تنوع غذایی بدون افزایش وزن، از هر یک باید میزان کمی خورده شود.





:: بازدید از این مطلب : 564
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 23 مهر 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: